Mortensaften på davinci ristorante

Kom på davinci ristorante onsdag d. 10. november og fejr Morten Bisp

Menu:

Forret: 
Ovngratineret foccacia brød med taleggio ost, røget bacon fra Piemonte, pære og efterårs honning. 

Hovedret: 
Andrebryst (sous vide) med hjemmesyltede, balsamico løg, pommes douchesse og Grand Maniersauce med små marinerede appelsiner. 

Dessert: 
Is-parfait med nougat og speculoos crunch

Pris pr. pers: 345,-
Pris inkl. vinmenu pr. pers: 525,-

Menuen kan også bestilles ud af huset!
Pris pr. pers. ud af huset: 195,-

Morten Bisp: 

Morten Bisp er den danske betegnelse for Martin af Tours eller Sankt Martin. Martin var romer og levede i det nuværende Ungarn i 300-tallet. Som 15-årig meldte han sig til den romerske hær og drog i krig i Gallien.

Martin havde et varmt hjerte for de fattige og blev betragtet som hellig, fordi han kunne helbrede de syge. Historien lyder, at befolkningen i den franske by Tours derfor ønskede at udnævne Martin til biskop, men det ønskede han ikke. For at undgå det, gemte han sig i en gåsesti. De skræppende gæs afslørede dog Martins gemmested, og da han blev fundet, blev han tvunget til at påtage sig embedet som biskop. 

Martin af Tours straffede gæssene ved at beordre alle til hvert år at slagte og spise en gås.

Morten Helgensdag den 11. november er Martin af Tours’ dødsdag, og i Danmark fejrer vi mortensaften dagen før, nemlig den 10. november. I Danmark blev historien om biskoppen i gåsestien første gang trykt i 1616, og Martin af Tours fik navnet Morten Bisp.  

Har du husket at følge os på de sociale medier?

General henvendelse

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.